Frédéric Zolnet

Mijn naam is Frédéric Zolnet, acupuncturist en holistisch therapeut gespecialiseerd in PTSS en traumabehandeling.

Image

Acupuncuur biedt me de mogelijkheid om mijn wetenschappelijke achtergrond te verenigen met mijn passie voor spirituele zienswijzen en beoefening zoals meditatie, yoga en qigong. De kracht van acupunctuur zit hem onder andere in de holistische kijk op de mens, diep geworteld in een eeuwenoude en rijke traditie.

Na afronding van mijn studie cognitiewetenschappen (CKI) aan de Universiteit van Utrecht ben ik werkzaam geweest in de psychiatrie en verslavingszorg; eerst aan een onderzoeksinstituut en later als begeleider. Het werken met mensen heeft me altijd veel voldoening gegeven, en op het moment dat ik acupunctuur ontdekte wist ik dat ik mijn ware passie gevonden had.

Ik heb mijn studie gevolgd aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai en volg regelmatig bijscholingen, bijvoorbeeld op het gebied van neurologie, pijnklachten en aandoeningen aan het bewegingsapparaat. Wegens mijn achtergrond en interesse in de cognitiewetenschappen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in neurologische klachten. Mijn andere specialisatie is het behandelen van stress en burn-out.  Ik neem deel aan intervisie met collega’s en ben aangesloten bij de NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).

Geboren in 1979 te Middelburg, woon ik nu in Arnhem Zuid, Elderveld, met mijn vrouw, onze dochter, hond en kat.