Ben je je bewust van de immense kracht van je verbeelding, van je voorstellingsvermogen, van je imaginatie? Kijk om je heen, bijna alles wat je nu ziet is eerst ontstaan in de verbeelding van iemand. Een idee, een ingeving, inspiratie... het komt allemaal via de verbeelding bij ons binnen.

Topsporters maken gebruik van de kracht van verbeelding om hun ideale prestatie alvast voor zich te zien. Er is namelijk aangetoond dat je daarmee de juiste hersengebieden traint en je prestatie in de werkelijkheid makkelijker te behalen wordt. Zelfs je spieren worden zelfs sterker van een verbeelde workout!


Ik help je met:

  • Het worden van je beste zelf,
  • het ontdekken van je natuurlijke zelfvertrouwen en innerlijke kracht,
  • het transformeren van nog niet goed verwerkte herinneringen tot bronnen van kracht en inzicht (herinneringen zoals traumatische gebeurtenissen of negatieve ervaringen tijdens de opvoeding),
  • ik help je je angsten overwinnen,
  • en diep inzicht te krijgen in je patronen door bijvoorbeeld te werken met regressie.

Verbeelding als behandeling

Je verbeelding heeft direct invloed op je denken, voelen en fysieke reacties.

Als je verliefd bent hoef je alleen maar te denken aan je geliefde om je hart sneller te laten kloppen. Je lichaam reageert ook meteen als je je voorstelt dat je iets gaat doen wat je spannend vindt zoals bijvoorbeeld een belangrijk examen, spreken voor een groot publiek, of in contact komen met een dier waar je een fobie voor hebt. Misschien ken je het wel: een naar gevoel in je maag, of zelfs zweten, trillen en versnelde hartslag en ademhaling. En dat terwijl in de fysieke werkelijkheid op dat moment niets veranderd is.

Wil jij ook dat deze immense kracht van verbeelding voor je gaat werken in plaats van tegen je? Je hoeft namelijk niet te blijven rondlopen met bijvoorbeeld je angst voor autorijden, spreken in het openbaar of met een gebrek aan zelfwaardering. Want ook een laag zelfbeeld is niets anders dan een niet-helpende verbeelding van jezelf.

Vaak zijn deze negatieve plaatjes ontstaan door gebeurtenissen uit het verleden en sommige van die plaatjes noemt men ook wel een trauma. Dit woord is helaas niet helemaal goed gekozen. Het roept het beeld op van een grote wond die eventueel resulteert in een litteken of permanente beschadiging. Dat doet wat met je zelfbeeld als je rondloopt met één of meer van dat soort trauma's.

Wat als ik je zeg dat trauma niet meer is dan een nog niet goed verwerkte herinnering, die nu nog steeds voor lijden zorgt? Dan is het op eens een stuk makkelijker om ermee aan de slag te gaan. Je kunt namelijk deze nog niet verwerkte herinnering alsnog verwerken, integreren of van zijn negatieve lading ontdoen waardoor deze niet meer tot klachten leidt in het hier en nu. Daar zijn verschillende methoden voor en die vallen allemaal onder Imaginatieve Therapie.

Nieuwsgierig geworden? Plan je sessie in!

Een kijkje in de gereedschapskist van Imaginatieve Therapie

EMDR en aanverwante technieken

Dit is een set krachtige tools die je helpen om de negatieve emotionele lading, zoals bijvoorbeeld angst, los te kunnen laten die een herinnering kunnen oproepen. Is die lading eenmaal verdwenen dan roepen ook nieuwe situaties die lijken op die van het verleden, geen negatieve emotionele reactie meer op.

Positieve hulpbronnen activeren

Met behulp van de verbeelding maak je contact met je ideale zelf, je wijzere zelf, de persoon die je zou willen zijn, of bijvoorbeeld een perfecte ouder die je nooit hebt gehad, of zelfs spirituele gidsen.  Dit zorgt ervoor dat je in contact kunt komen met je diepe wijsheid, inzicht en zelf-compassie en zelfliefde, en je direct hulp en leiding kunt ontvangen van je onderbewuste en hoger bewuste.

Vormen van regressie

We kunnen verschillende vormen van regressie toepassen om de oorzaak van je probleem direct aan te pakken. In één vorm, Imaginaire rescriptie, gaan we bijvoorbeeld terug naar een moment in de opvoeding waar je opvoeder zich zo heeft gedragen dat dat nog steeds een negatieve invloed op je uit oefent. Samen herschrijven we die herinnering, zodat je jezelf leert geven wat je daar te kort bent gekomen aan bijvoorbeeld veiligheid en liefde. Omdat je onderbewustzijn geen onderscheid maakt tussen 'echte' herinneringen en verbeelding, heeft zo'n rescriptie ongelooflijk veel positieve gevolgen die doorwerken in alle aspecten van je leven. Een andere vorm van regressie is dat we het onderbewustzijn vragen ons te brengen naar de oorsprong van het probleem. Soms komt het onderbewustzijn dan met een ervaring die we vergeten zijn, of komt het zelfs met een verbeelding van een vorig leven waardoor het patroon duidelijk wordt, een plek krijgt en geen negatieve invloed meer heeft.

Hypnose

In een notendop definieer ik hypnose als een staat van lichte tot diepe trance, die het je makkelijker maakt om toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en hoger bewustzijn. Een lichte trance is vaak al genoeg, en werkelijk iedereen kan dat, want je doet het al dagelijks in momenten zoals vlak voor het inslapen, vlak na het wakker worden, soms tijdens het autorijden, of gewoon dagdromen tijdens een huishoudelijke klus of tijdens het niets doen.

Subliminale therapie

Hier vragen we op een gerichte en specifieke manier direct aan het onderbewustzijn of hoger bewustzijn om een specifiek probleem voor ons op te lossen. Dit is een fascinerende vorm van therapie met verassende resultaten. Je hoeft ervoor ook dus niet naar de herbeleving van nog niet verwerkte herinneringen. Dat wordt door sommige mensen als zeer prettig ervaren wordt. Je hoeft mij dan ook niet te vertellen waar je aan wilt werken, wat fijn voor je kan zijn als het iets is waar je nog niet over wilt praten.

Kosten imaginatieve therapie sessie € 75,-