Acupunctuurbehandeling

Image

Intake

Het eerste consult begint met de intake. We nemen ruim de tijd om je klachten te bespreken en ik stel enkele vragen om tot een helder en holistisch beeld te komen van je situatie. Onderdeel van de intake is het voelen van de pols en soms het bekijken van de tong. Ook kan ik de meridianen op de onderbenen en onderarmen palperen (onderzoek door massage). Dit geeft mij meer informatie over de aard en oorzaak van je klachten en welke acupunctuurpunten goed reageren op behandeling. Tijdens de intake ontvang je ook meteen je eerste acupunctuurbehandeling.

Behandelplan

Ik leg je uit wat ik heb gevonden en en stel het behandelplan voor. In het begin van het behandeltraject onderga je meestal wekelijks behandeling en wanneer de behandeling goed aanslaat kan de frequentie vaak omlaag. Bij acute klachten kun je sneller resultaat verwachten dan bij langer bestaande en chronische klachten. Na enkele behandelingen evalueren we de resultaten, en stel ik samen met jou het behandelplan bij. Zo weet je altijd waar je aan toe bent, hoeveel behandelingen je in de komende periode kunt verwachten en houd je de regie.

Behandeling

Voor de behandeling plaats ik uiterst dunne steriele wegwerpnaalden met een doorsnede van 0.25 millimeter op specifieke acupunctuurpunten. Je kunt een lichte sensatie van lichamelijke of andere aard waarnemen op het moment dat de naald contact maakt met het acupunctuurpunt. Vaak is dit een prettige zachte bijna elektrisch aanvoelende tinteling die zich van het punt door de meridiaan beweegt. De naalden worden licht gestimuleerd en blijven ongeveer 25 minuten zitten.

Vervolgconsulten

Tijdens de intake krijg je een behandelplan voorstel. Na enkele behandelingen zal het behandelplan geëvalueerd en eventueel bijgesteld worden. Meestal wordt er na de intake een serie van 3 of 4  consulten gepland tot de volgende evaluatie en bijstelling van het behandelplan.

Tarieven

Meer informatie over tarieven en vergoedingen vind je hier.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een meer dan 3000 jaar oude behandelmethode uit China...

Lees verder

Acupunctuur bij pijn

Loop je met rugpijn, nekpijn, hoofdpijn, migraine of andere pijn?

Lees verder

Acupunctuur voor je psyche

Last van stress, burn-out, slapeloosheid, angst, PTSS en onverwerkt trauma?

Lees verder