Acupunctuur brengt energie in beweging. Soms uit het niet stromen van energie zich in een fysiek voelbare blokkade en ervaren we bijvoorbeeld pijn of een letterlijk gebrek van energie.

Als je emoties verstoord zijn is dat vanuit de visie van een acupuncturist ook een verstoorde beweging van energie. Dat zit eigenlijk al in het woord emotie (e-motie) wat betekent: een beweging naar buiten.

Stress kan bijvoorbeeld voor een compressie van energie zorgen, het stroomt allemaal niet meer lekker. Acupunctuur kan helpen de stress los te laten en voor meer flow zorgen. Depressie kan ook komen door een flink gestagneerde energie, maar soms ook door een gebrek aan energie. 

Een trauma is vaak een diep verstoorde energetische lading die met alleen praten niet te helen is. Acupunctuur (en imaginatieve therapie) biedt dan een uitkomst.

Als acupuncturist kijk ik naar welke verstoring onder jouw psychische klachten zit en help ik je energiesysteem weer zijn balans te hervinden. Zo voel je je weer vrij om jezelf te uiten zoals je bent, en het leven te leven dat je wenst.