Welkom bij
Zolnet Acupunctuur
in Arnhem Zuid

Welkom bij Zolnet Acupunctuur, de acupunctuurpraktijk van Frédéric Zolnet in Elderveld (Arnhem-Zuid). Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van stress, burn-out en neurologische klachten zoals pijn, migraine, hoofdpijn, zenuwpijn, gevoelloosheid en slapeloosheid.

Acupunctuur is al duizenden jaren een belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. In de loop van de 20e eeuw is de acupunctuur naar het Westen overgewaaid en wordt er steeds meer onderzoek gedaan wat overwegend aantoont dat acupunctuur ook volgens westerse maatstaven werkt. Acupunctuur werkt door het vinden en herstellen van verstoorde patronen. Tijdens het eerste consult wordt onderzocht welk onderliggend patroon voor de klacht zorgt.

Specialisaties

Image

Stress

“Ik kan er niets meer bij hebben”

Stress is een veel voorkomende klacht. De maatschappij vraagt veel van ons en we vragen veel van onszelf. Klachten veroorzaakt door stress, zoals slapeloosheid, hoofdpijn, angst, verhoogde spierspanning of hyperventilatie kunnen goed behandeld worden met acupunctuur. Indien je wenst krijg je ook begeleiding in ademhalings- en mindfulnessoefeningen om beter om te gaan met stress en spanning.

Lees meer

Pijn

“Ik slik al jaren pijnstillers”

Veel mensen komen bij de acupuncturist voor pijnklachten, want acupunctuur staat erom bekend goed te werken bij chronische en acute pijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld pijn aan rug, nek, schouders en knieën, maar ook reumatische pijn, hoofdpijn en migraine. Als de pijn dan ook nog slapeloosheid veroorzaakt kan dat voor een negatieve vicieuze cirkel zorgen. Gelukkig kan acupunctuur bij slapeloosheid ook hulp bieden.

Lees meer
Image
Image

Migraine

“Ik probeer er mee te leven”

Migraine is een ernstig invaliderende aandoening waarbij je in het ergste geval regelmatig enkele dagen niet kunt functioneren van de pijn en misselijkheid. Pijnstillers werken niet voor iedereen en de zwaardere middelen hebben bijwerkingen en risico’s. Acupunctuur biedt een sterk alternatief.

Lees meer

Andere klachten die ik veel behandel

 • Allergieën
 • Diabetes
 • Vermoeidheid
 • Psychische klachten en burn-out
 • Menstruatie- en premenstruele klachten
 • Duizeligheid
 • Verhoogde (spier)spanning
 • Hyperventilatie
 • Spijsverteringsproblemen
 • Lage rugpijn
 • Zwangerschapsklachten
Meer klachten

Frédéric Zolnet

"Acupunctuur biedt me de mogelijkheid om mijn wetenschappelijke achtergrond te verenigen met mijn passie voor spirituele zienswijzen en beoefening zoals meditatie, yoga en qigong. De kracht van acupunctuur zit hem onder andere in de holistische kijk op de mens, diep geworteld in een eeuwenoude en rijke traditie."

Na afronding van mijn studie cognitiewetenschappen (CKI) aan de Universiteit van Utrecht ben ik werkzaam geweest in de psychiatrie en verslavingszorg en heb ik een coachingsopleiding gevolgd. Het werken met mensen heeft me altijd veel voldoening gegeven, en op het moment dat ik acupunctuur ontdekte wist ik dat ik mijn ware passie gevonden had.

Lees meer
Image

Cliëntervaringen

"Ik heb nu twee sessies gehad en er erg van genoten. Frederic is erg professioneel en zeer kundig en heeft een rustige en warme uitstraling."
Gerben
"Frederic is een prettige acupuncturist.  Daarbovenop heb ik tot nu toe alleen maar hele goede, merkbare effecten van de behandelingen gehad."
Michelle
"A great and kind professional and it works! Great improvements on chronical back pain but also reduction of overall stress - Brilliant!"
Olivier

Contact

Wil je een afspraak maken of meer weten over acupunctuur? Je kunt mij telefonisch bereiken op 06-58 955 855 (ook whatsapp), per e-mail frederic@zolnet.nl of via het contactformulier.

De praktijk is gevestigd op de locatie van Fysiotherapie Elderveld en maakt deel uit van medisch centrum Elderveld. De praktijk is gelegen tegenover het winkelcentrum op de Hollandweg en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeerplekken aanwezig en de praktijk is goed bereikbaar voor mensen met een rolstoel.

Zolnet Acupunctuur
Dordrechtweg 14
6843 DM Arnhem