Intake

Het eerste consult begint met de intake. We nemen ruim de tijd om uw klachten te bespreken en ik stel enkele vragen om tot een helder en holistisch beeld te komen van uw situatie. Onderdeel van de intake is het voelen van de pols en de bekijken van de tong. Ook kan ik de meridianen op de onderbenen en onderarmen palperen (onderzoek door massage). Dit geeft mij meer informatie over de aard en oorzaak van uw klachten.

Behandelplan

Ik leg u uit wat ik heb gevonden en en stel het behandelplan voor. In het begin van het behandeltraject ondergaat u meestal wekelijks behandeling en wanneer de behandeling goed aanslaat kan de frequentie vaak omlaag. Bij acute klachten kunt u sneller resultaat verwachten dan bij langer bestaande en chronische klachten. Na enkele behandelingen evalueren we de resultaten, en stel ik samen met u het behandelplan bij. Zo weet u altijd waar u aan toe bent, hoeveel behandelingen u in de komende periode kunt verwachten en houdt u de regie.

Behandeling

Voor de behandeling plaats ik uiterst dunne steriele wegwerpnaalden met een doorsnede van 0.25 millimeter op specifieke acupunctuurpunten. U kunt een lichte sensatie van lichamelijke of andere aard waarnemen op het moment dat de naald contact maakt met het acupunctuurpunt. Vaak is dit een prettige zachte bijna elektrisch aanvoelende tinteling die zich van het punt door de meridiaan beweegt. De naalden worden licht gestimuleerd en blijven ongeveer 20 tot 25 minuten zitten.

Vervolgconsulten

Tijdens de intake krijgt u een behandelplan voorstel. Na enkele behandelingen zal het behandelplan geëvalueerd en eventueel bijgesteld worden. Meestal wordt er na de intake een serie van 3 of 4  consulten gepland tot de volgende evaluatie en bijstelling van het behandelplan.